Ostin uuden iPhonen, mitä tehdä seuraavaksi

iPhone ei ole mikä tahansa kapula: arvokkaan laitteen hankinta on useimmiten pitkän harkinnan tulos, sillä uusimman iPhone-mallin ostaja sijoittaa laitteeseen useita satoja euroja.

teetä

Jotta säästyisi mielipahalta tulevaisuudessa, kallis laite kannattaa suojata huolella. Vaikka lisävarusteiden hankinta kirpaisee usein kukkaroa kipeästi itse puhelimen lisäksi, investointi kannattaa ehdottomasti tehdä etenkin silloin, jos harrastuksiin kuuluvat erilaiset vauhdikkaat urheilulajit tai jos kotona asustelee pieni vauva tai vaikkapa koiranpentu.

Vaikka päivät kuluisivat enimmäkseen toimistossa neljän seinän sisällä tietokoneen ääressä, onnettomuuksilta ei voi täysin suojautua. On mahdollista, että puhelin tippuu pöydältä tai että kahvi kaatuu epähuomiossa laitteen päälle. Tästä syystä on tärkeää, että iPhonen suojaa mahdollisimman hyvin.

Hanki laitteeseen kunnon kuoret

Ensimmäinen tehtävä on hankkia iPhoneen suojakuoret tai lompakko sekä näytönsuojus. Useimmat elektroniikkaliikkeet myyvät panssarilaseja, jotka pitävät näytön ehjänä, vaikka puhelin tippuisi jäälle tai betonille. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoa, että muutaman kympin suojalasi säästää iPhonen omistajan monelta murheelta – edes liukas katu talvipakkasella ei riko hyvin suojattua puhelinta.

Lompakko tai suojakuori estää puhelimen naarmuuntumisen. Usein puhelinta säilytetään laukussa tai taskussa yhdessä kotiavainten kanssa, joten on tärkeää suojata iPhone teräviltä esineiltä: kukaan tuskin haluaa katsoa pari kuukautta vanhaa puhelinta, joka on naarmuuntunut ikävästi takakuorestaan.

iPhone kuoret

Liikkeissä on tarjolla runsas valikoima erilaisia kuori- ja lompakkovaihtoehtoja etenkin uusimpiin iPhone-malleihin. Mikäli oma puhelin on vanhempaa tyyppiä, kannattaa vilkaista verkkokauppojen tarjontaa, sillä niiden valikoima on useimmiten fyysistä liikettä monipuolisempi. Mikäli liikkeiden tarjonta ei miellytä omaa silmää, verkkosurffauksella löytyy takuulla omaan kauneudentajuun soveltuva kuori.

Lompakon valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sen ominaisuuksiin: mikäli lompakko toimittaa samalla korttikotelon virkaa, on hyvä, jos korttitaskuja on useita. Näin luotto- ja muut kortit kulkevat mukana vaivatta.

Vakuutus pelastaa pulassa

IPhone on sen verran arvokas laite, että kannattaa ehdottomasti harkita ylimääräisen vakuutuksen ottamista puhelimelle. Jos puhelin esimerkiksi rikkoutuu matkalla tai töissä, voi olla, että vakuutus ei korvaa sitä, vaan puhelimen huollon joutuu kustantamaan itse.

Tältä ongelmalta välttyy, mikäli puhelimelle hankkii oman, erillisen vakuutuksen.

Useimmat elektroniikkaliikkeet tarjoavat ostovaiheessa asiakkaalle esimerkiksi kahden vuoden ylimääräistä vakuutusta. Vakuutuksesta saattaa joutua maksamaan vuositasolla muutamia kymppejä. Investointi ei ole iso, kun ottaa huomioon, että se kattaa kaikki tilanteet onnettomuuksista vahinkoihin.

Ota ilo irti iPhonesta

Mikäli taloudessasi on useita Applen laitteita, iPhonesta kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti. Kunhan laitteen on saanut päälle ja perusasiat kuntoon, ja yhdistää se muihin samaa järjestelmää käyttäviin laitteisiin.

Kun kaikki Applen laitteet on kytketty samaan verkkoon, voi hyödyntää täysimääräisesti Applen omia sovelluksia.

IPhonella saa esimerkiksi tallennettua kuvat iCloudiin, josta niitä voi selailla kätevästi yhtä lailla iPadilla tai Macbookilla. Yhteinen Apple ID takaa sen, että kaikki laitteet toimivat samassa verkossa. ICloudiin saa myös kätevästi varmuuskopioitua kaikki omat tiedostot, mikäli edessä on laitteen vaihto uuteen.

Apple ID toimii myös iTunesissa. Voit tallentaa näppärästi lempimusiikkisi ja soittolistasi ja kuunnella niitä millä laitteella tahansa.

Läppäri

Applen laitteet on suunniteltu toimimaan täydessä synkronoinnissa keskenään. Tästä on etua esimerkiksi silloin, jos työn puolesta joutuu käyttämään paljon eri laitteita ja valitsemaan parhaiten toimivan pilvipalvelun.

Kun kaikki laitteet käyttävät samaa järjestelmää, tiedostojen jakaminen ja tallentaminen on vaivatonta. Apple pitää tiedostot turvassa, eikä sinun tarvitse olla huolissasi siitä, että arvokas data katoaa yhtäkkiä taivaan tuuliin.