Näin saat verkkokaupastasi näyttävän

Morjensta taas kaikille!

Sieniä
Ideoita on tiedossa kuin sieniä syyssateella

Uusia kujeita ja varsinkin visuaaliseen suunnitteluun liittyviä vinkkejä alkaa taas tulemaan täältä samalla vauhdilla, kuin sieniä syntyy sateella! Vaikka vähään aikaan ei hirveämmin ole toimituksen puolelta mitään kuulunut, niin voitte ajatella tätä hieman hiljaisempaa aikaa luovana taukona. Nyt on taas pää ja mieli täynnä uusia ideoita ja havainnollistavia vinkkejä, joilla voitte kehittää verkkosivuistanne oikeita silmäkarkkeja! Pysykääpäs siis tarkkana, uusi noin viisitoistaosainen juttusarja saa tänään alkunsa, ja jos olet millään tavalla tekemisissä graafisen puolen kanssa, niin näitä juttuja et tahdo missään nimessä missata!

Verkkokaupan ulkoasu

Ainakin itselleni verkkokaupoissa asioidessa niiden ulkoasulla on loppujen lopuksi melko iso vaikutus ostokäyttäytymiseeni ja siihen, kuinka pitkään jaksan sivuilla viihtyä. Kun on kyseessä joku suositumpi verkkokauppa, niin niiden sivustojen visuaalinen puoli noudattelee yleensä aina samoja sääntöjä: yksinkertainen, kaunis ja näyttävä. Kun lähdet suunnittelemaan tai kehittämään lisää omaa verkkokauppaasi, kannattaakin seurata noita ohjenuoria. Näin nautit itse verkkokauppasi käyttämisestä ja takaat asiakkaille positiivisen kokemuksen heidän vieraillessa sivuillasi!

Yksinkertainen on kaunista

Jokainen meistä on varmasti kuullut joskus tuon kliseen. Kliseet ovat muodostuneet sen takia, että niitä on käytetty niin paljon, koska sanonnat pitävät yleensä paikkansa. Sama on myös tämän kanssa. Yksinkertaiset asiat ovat helppoja havainnollistaa ja siksi ne miellyttävätkin sekä mieltämme että silmiämme.

Verkkokauppaa suunnitellessa ja varsinkin tuotteita lisättäessä on usein hieman hankalaa säilyttää maltti, varsinkin tekstin määrän suhteen. Oma tuote on aina tottakai se paras vaihtoehto markkinoilla, ja asiakkaille halutaan viestiä tämä kaikin mahdollisin tavoin. Liika teksti saa kuitenkin ulkoasun näyttämään sekavalta ja voi jopa parhaassa tapauksessa edesauttaa sitä, ettei asiakas edes jaksa lukea koko hienoa ja kattavaa kuvausta tuotteesta.

Verkkokauppa logo
Yksinkertaiset logot toimivat verkkokaupoissa

Pitää uskaltaa luottaa asiakkaan harkintakykyyn sekä oman tuotteen laatuun. Kun kuvaukset ovat lyhyitä ja selkeitä ja niistä löytyy vain olennainen, on silloin ainakin itselleni paljon luonnollisempaa tutustua tuotteisiin paremmin ja etsiä itse hieman tietoa päälle. Jos tuote miellyttää minua, ostan sen ja luultavasti tulen käyttämään kyseistä verkkokauppaa jatkossakin.

Mieti, mitä asiakas sivuiltasi haluaa

Varsinkin kuvia miettiessä on nykyään hyvin tärkeää valita juuri sopivat kuvat sille asiakasryhmälle, joita tuotteillasi tavoittelet. Mietitään vaikka verkkokauppaa, joka myy äitiysvaatteita. Mitä luulet, kumpaa nykyaikainen odottava äiti katsoo mieluummin? Mallia, jolle on tehty väkinäisesti raskausmaha joko editoimalla kuvaa tai sitten feikkaamalla se jotenkin, vai luonnollista, normaalia raskaana olevaa naista, joka ei häpeile ihanaa lasta sisällään? Olen 99% varma, että yhdeksän kymmenestä raskaana olevasta naisesta valitsee mieluummin paikan, jossa tuotteet esitellään jälkimmäisen esimerkin tavoin.

Sama ilmiö toistuu myös yleisesti tuotekuvien kuvauspaikassa. Kannattaa miettiä hyvin tarkkaan, missä mahdollisissa paikoissa asiakas tulee käyttämään tuotteitasi. Kun yhdistät tuotekuvaan oikean ympäristön, voi asiakas parhaassa tapauksessa nähdä hyvän vertailukuvan suoraan sellaiseen tilaan, missä hän itse mahdollisesti käyttäisi tuotettasi. Näin voit ratkaista hänen ongelman, ja samalla varmistaa sen, että hän tulee tilaamaan tuotteensa juuri sinun kautta!

Oma värimaailma on tärkeää

Oman värimaailman omaaminen on erittäin tärkeää brändisi kannalta. Otetaampa tähän väliin pieni testi. Kun sanon värin vihreä, mitä verkkokauppaa ajattelet? No tietysti Giganttia, koska he ovat profiloineet vihreän värin juuri heidän väriksi niin hyvin. Entäpä punavalkoinen? No verkkokauppa.com tietysti, koska nämä värit löytyvät heidän logoistansa.

Ottamalla sinulle persoonallisen väritunnuksen, voit myös muistuttaa verkkokauppasi olemassaolosta epäsuorasti asiakkaille, silloinkin, kun he vaikkapa kävelevät kadulla. Kun ihmiset näkevät sinun verkkokauppasi värejä, saattaa heille tulla se etäisesti mieleen, ja näin ollen voit saada lisää kävijöitä taas sivuillesi!