Miksi lahjat hankitaan nykyään usein verkkokaupoista?

MIKSI LAHJOJA OSTETAAN?

Syy lahjan hankkimiseen voi olla hyvin moninainen. Perinteisesti hankitaan syntymäpäivälahja. Aluksi kun lapset kasvaa, mutta kun tullaan vanhemmaksi muistetaan kun täytetään niin sanottuja “pyöreitä vuosia”. Toinen yleinen lahjanantoperinne on kun nuori valmistuu ammattiin tai pääsee ylioppilaaksi. Työpaikoilla annetaan lahjoja kun jäädään eläkkeelle tai palkitaan pitkästä työurasta. Unohtamatta joululahjoja. Tupaantuliaislahjat ovat myös tavallisia. Lahjoja voidaan antaa myös ilman erityistä syytä, kun halutaan antaa muisto jostain tietystä tilanteesta.

Lahja verkkokaupasta
Lahjat hankitaan nykyään usein verkkokaupasta

KUINKA LAHJA VALITAAN?

Kun lahjan hankintaa aletaan miettimään, otetaan huomioon lahjan saajan persoonallisuus, harrastukset. On ehkä vaivihkaa kysytty toiveita. Lahjan valintaan vaikuttaa myöskin se, miksi lahja hankitaan. Onko kysymyksessä syntymäpäivä, valmistujaiset tai kenties tupaantuliaiset, jolloin täytyy ottaa huomioon ehkä koko perhe. Pitää miettiä myös, onko tarpeen hankkia jotain hyödyllistä, jota lahjan saaja tarvitsee ja on ehkä jossain maininnut tarvitsevansa vai halutaanko jokin tietynlainen muisto esim. koru. Nykyään otetaan enemmän huomioon lahjan saaja kun aiemmin noudatettiin enemmän perinteitä kuten esimerkiksi iäkkäämmelle ihmiselle hankittu keinutuoli.

 

MIKSI VERKKOKAUPPA?

 

VALIKOIMA

Lahjoja hankittaessa verkkokaupoista löytyy suurempi valikoima tuotteita verrattuna kivijalkakauppoihin. Verkkokaupoista löydät tuotteita, joita ei ole myynnissä missään muualla esim. käsityöläisten omia tuotteita. Voidaan hankkia erityinen ja yksilöllinen lahja. Kansainvälisillä brandeilta löytyy myös usein verkkokauppa tai tuotteita myydään monilta tuotesivustoilta esim. Boozt.com tai Zalando, joissa myydään usean eri merkin tuotteita. Verkkokauppa, jossa useampi tekijä myy tuotteitaan, tuo kerralla suuremman valikoiman tarjolle.  Valikoimaa laajentaa myös mahdollisuus hankkia tuotteita ympäri maailmaa.

 

VINKIT JA ARVOSTELUT

Lahjan hankintaa verkkokaupasta helpottaa netissä saatavat lahjavinkit ystäviltä tai esim blogikirjoituksista. Useimmissa verkkokaupoissa on myös mahdollista arvostella tuotteita. Verkkokauppojen mahdolliset facebook-sivut on myös hyödyllisiä. Niistä saa suoraa palautetta verkkokaupan toiminnasta ja tuotteista. Arvosteluja kannattaa lukea, mikäli niitä on saatavilla ja vertailla, minkälainen palaute on enemmistönä. Niitä kuitenkin on usein sekä tuotetta kehuvia että moittivia.Erilaisilta keskustelupalstoilta voi myös saada vinkkejä lahjan hankintaan. Verkosta voi helposti löytää lahjan saajan persoonaan tai kiinnostuksen kohteisiin liittyviä sivustoja, jolloin lahjan hankkimiseen löytää enemmän ideoita.

 

HINTA

Usein verkkokaupoissa hinnat ovat ns kivijalkakauppoja edullisempia.Verkkokauppojen hintavertailu on nykyään helppoa. Löytyy erilaisia hintavertailusivustoja. Hintoja vertailtaessa täytyy ottaa huomioon myös toimituskulut, jotka voi vaihdella suuresti eri verkkokauppojen välillä.  Ostettaessa ulkomaisista verkkokaupoista, täytyy ottaa huomioon valuuttakurssit, jotta osaa arvioida tuotteen edullisuuden/kalleuden. Löytyy myös merkkituotteiden ns. outlet-verkkokauppoja, joista saa tuotteet edullisemmin. Kansainvälisillä liikeketjuilla, jotka markkinoivat itseään nimenomaan edullisuudella, löytyy kivijalkakaupan lisäksi usein myös verkkokauppa.

 

OSTAMISEN HELPPOUS

Verkkokaupasta ostaminen on vaivatonta. Se ei ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Ostaminen käy nykyään helposti myös älypuhelimilla tai tableteilla. Kun tarve lahjan hankkimiseen tulee voi helposti missä tahansa tutkia verkkokauppojen valikoimaa.Verkossa voi myös helposti vertailla eri verkkokauppojen valikoimia ja hintoja eri tuotteista. Kansainvälisillä verkkokaupoilla löytyy usein myös suomenkieliset sivustot, joka helpottaa ostamista. Tuotteiden eri ominaisuuksien vertailu verkkokaupoissa on myös helppoa kun varsinkin elektroniikkatuotteista löytyy useimmiten tarkat tekniset tiedot. Verkkokaupoista voi löytää tuotteita myös erityisryhmille. Eri järjestöiltä löytyy verkkokauppa, joissa myydään tietylle erityisryhmälle räätälöityjä tuotteita.

Helppous ei myöskään rajoitu pelkästään konkreettisten tavaroiden ostamiseen, vaan nykyään myös palveluita voi hankkia verkkokaupan välityksellä. Jos ystäväsi Tampereella on täyttämässä vuosia, mutta asut itse Helsingissä, ei hätää! Voit varata hänelle helposti vaikkapa parturiajan Tampereelta vain muutamalla klikkauksella ja verkkopankkitunnuksiasi hyödyntäen. Helppoa ja yksinkertaista, ei ihme että verkkokaupat ovat nykyään niin suosittuja!